Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (09/03/2023)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου σε αίθουσα του σχολείου μας σχετική δράση με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. 

4

Αρχικά διενεργήθηκε συζήτηση, με τα παιδιά να διατυπώνουν τους δικούς τους ορισμούς για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός και να αναφέρουν παραδείγματα με τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει. Ακολούθησε η προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους, μέσω των οποίων αναδείχτηκαν οι αιτίες του φαινομένου καθώς και οι διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισής του από τα μέλη της σχολικής κοινότητας. 

1    2

Στη συνέχεια οι μαθητές άκουσαν ένα λογοτεχνικό απόσπασμα με σχετικό περιεχόμενο, ενώ ακολούθησε συζήτηση στην οποία είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σχετικά με όσα προηγήθηκαν.

3

Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις τους μεσω της ζωγραφικής και στη συνέχεια τα έργα τους συνδυάστηκαν για τη δημιουργία ενός κολάζ.

Collage

Στο τέλος της δράσης, μοιράστηκαν χαρτιά στους μαθητές προκειμένου να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους. Χρησιμοποιώντας τα, θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο σκέψεων και συναισθημάτων του σχολείου ως επιστέγασμα της δράσης.

viber image 2023-03-29 14-51-19-030 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (09/03/2023) - Αφίσα