Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου 2022-2023

 

ΘΕΜΑ : «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 2022-2023» 

 

Η εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου συμβάλλει κατά πολύ στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άρα οι μαθητές πρέπει να εφαρμόζουν τον παρακάτω κανονισμό: 

  1. Οι μαθητές υποχρεούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο σχολείο πριν την προσευχή δηλαδή πριν τις 8:20. Στο διάστημα αυτό θα παραμένουν στην αυλή χωρίς να μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας 
  2. Μόλις κτυπήσει το κουδούνι οι μαθητές οφείλουν να παρατάσσονται αμέσως κατά τάξεις και τμήματα, αποφεύγοντας όσο μπορούν να κάνουν θόρυβο. 
  3. Κατά την διάρκεια της προσευχής οι μαθητές πρέπει να κάνουν απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι το δικαίωμα των συμμαθητών τους να κάνουν προσευχή χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους. 
  4. Μετά την προσευχή οι μαθητές πρέπει να μπαίνουν χωρίς θόρυβο στις αίθουσες και να κάθονται στην καθορισμένη για τον καθένα θέση. 
  5. Ο μαθητές δεν επιτρέπεται να στέκονται στη πόρτα περιμένοντας τον καθηγητή. 
  6. Μετά την είσοδο του διδάσκοντος, απαγορεύεται η προσέλευση καθυστερημένων μαθητών, εκτός αν έχουν ειδική άδεια από τον Διευθυντή. 
  7. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φύγουν από το σχολείο πριν τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος χωρίς άδεια από τον Διευθυντή. 
  8. Αν κάποιος μαθητής φύγει από το σχολείο πριν τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος και χωρίς άδεια από τον Διευθυντή θα ενημερώνεται ο κηδεμόνας του. 
  9. Στα διαλείμματα οι μαθητές βγαίνουν στην αυλή και δεν παραμένουν στις θέσεις τους.
  10. Μετά το πρώτο διάλειμμα παραμένουν στην αίθουσα μόνο οι επιμελητές, οι οποίοι φροντίζουν για την καθαριότητα της τάξεως, του πίνακα και της έδρας επίσης και για τον αερισμό της αίθουσας. 
  11. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου απαγορεύεται η έξοδος των μαθητών. 
  12. Οι μαθητές του σχολείου δικαιούνται ίση συμμετοχή στη σχολική ζωή. 
  13. Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται τη σχολική περιουσία, να τη διαφυλάσσουν ακέραιη και να διατηρούν τους χώρους της σχολικής μονάδας καθαρούς. 
  14. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να προκαλούν εκούσια φθορές, ειδάλλως η δαπάνη αποκατάστασης θα βαρύνει τους ίδιους ή τους κηδεμόνες τους. 
  15. Οι μαθητές δεν πρέπει να ρίχνουν στη αυλή ή στις αίθουσες χαρτιά ή άλλα άχρηστα υπολείμματα από φαγώσιμα. Υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό δοχεία απορριμμάτων. 
  16. Οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους W.C. φροντίζοντας να μένουν πάντοτε καθαρά. 
  17. Η ενδυμασία των μαθητών πρέπει να είναι κόσμια και καθαρή και όλη η εμφάνιση ευπρεπής. 
  18. Το κάπνισμα και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών απαγορεύονται. 
  19. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά και πράξη των μαθητών που δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου και θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας τιμωρείται. 
  20. Οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν επιδεικνύοντας πρωτοβουλία και υπευθυνότητα στις ενδοσχολικές εκδηλώσεις, δράσεις και προγράμματα. 
  21. Οι μαθητές οφείλουν να φέρονται με σεβασμό και δημοκρατική συμπεριφορά στους συμμαθητές τους και να έχουν πνεύμα καλής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Δεν επιτρέπονται οι μεταξύ τους διενέξεις και διαπληκτισμοί. 
  22. Το σχολείο πρέπει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του. 
  23. Η εφαρμογή του παρόντος είναι υποχρεωτική.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ