Φοίτηση: Χαρακτηρισμός - Συνέπειες

ΦΟΙΤΗΣΗ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

1. ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Η προαγωγή των μαθητών των Γυμνασίων εξαρτάται από την κανονική φοίτηση και την επίδοσή τους στα μαθήματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η τακτική φοίτηση και οι απουσίες των μαθητών είναι κριτήρια για το χαρακτηρισμό της φοίτησής τους.

 

Α. ΕΠΑΡΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση εφόσον:

  1. Το σύνολο των απουσιών ανεξάρτητα από τους λόγους που έγιναν δεν υπερβαίνει τις 64.
  2. Το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις 114, από τις οποίες το πολύ 64 είναι αδικαιολόγητες και οι υπόλοιπες είναι όλες δικαιολογημένες.
  3. Το σύνολο των απουσιών υπερβαίνει τις 114 και όχι τις 164, από τις οποίες το πολύ 64 είναι αδικαιολόγητες και οι υπόλοιπες είναι όλες δικαιολογημένες και ο μέσος όρος βαθμολογίας των τριμήνων είναι τουλάχιστον 14 ½.

 Μαθητής του οποίου η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής γίνεται δεκτός κανονικά στις εξετάσεις του Ιουνίου.

 

Β. ΕΛΛΙΠΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ελλιπής χαρακτηρίζεται η φοίτηση εφόσον:

  1. Το σύνολο των απουσιών υπερβαίνει τις 114 και όχι τις 164, από τις οποίες το πολύ 64 είναι αδικαιολόγητες και οι υπόλοιπες είναι όλες δικαιολογημένες.
  2. Το σύνολο των απουσιών υπερβαίνει τις 164 και όχι τις 214, από τις οποίες το πολύ 64 είναι αδικαιολόγητες και οι υπόλοιπες είναι όλες δικαιολογημένες και ο μέσος όρος της βαθμολογίας των τριμήνων είναι τουλάχιστον 14 ½.

 Μαθητής του οποίου η φοίτηση χαρακτηρίζεται ελλιπής παραπέμπεται σε ολική εξέταση τον Σεπτέμβριο.

 

Γ. ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

  1. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή ο οποίος σημείωσε πάνω από τις 64 αδικαιολόγητες απουσίες και η φοίτησή του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής ή ελλιπής.

 Μαθητής του οποίου η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής απορρίπτεται στην ίδια τάξη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε κάθε διδακτική ώρα μπαίνει μία (1) απουσία.